Sonntag, 30. März 2014

Баба Хала завилняла


Баба Хала завилняла

Там някъде,по средата на езерото в Цюрих, живееха три български момичета,три сестрички – Яница,Каролина и Лидия.Яница и Каролина –близначки и  малката Лидия.Яница беше красиво момиче с къдрави коси,Каролина – със сини очи ,а Лидия-с чаровна усмивка.

Всеки понеделник Пепи Попинз идваше в дома на трите малки принцеси за да помага в домакинството на майка им и  да се грижи за момичетата.Децата я посрещаха с радостни викове.Прегръщаха я, хвалеха се коя с какво е облечена и колко е красива.Хващаха за ръка Пепи Попинз  и веднага започваха всички да танцуват.Въртяха се в кръг,подскачаха,пляскаха.

Когато се уморяваха от танците всички сядаха на дивана.Един ден,както си почиваха , Пепи Попинз им каза:
-         Хей,момичета-кокичета, имам една интересна идея.Ще ви покажа една нова игра.Искате ли ?
-         Да ,да ,да –завикаха трите сестрички.- Хайде,Пепи Попинз,бързо ни покажи играта.
-         Не,момичета,спокойно.Първо ще ви разкажа какви са правилата на тази игра.Тя се казва ,, Баба Хала завилнява” .Аз ще бъда Баба Хала,а вие ще се криете от мен .Да видим дали ще мога  да ви намеря .А сега,хайде,да играем .

Пепи Попинз взе любимия си шал и започна да се върти и да пее:

,,Баба Хала завилнява,
Баба Хала завилняла,
преспи вдига до небето
ах,къде ли е детето,
ах,къде ли са децата?”

Пепи Попинз ,в ролята на Баба Хала,призоваваше северните ветрове да духат и беше много сърдита.Вълшебният шал й помагаше да разпръсква снежинките навред.Момичетата бързо се криеха ,а Пепи Попинз-Баба Хала викаше силно:
-Къде сте ,момичета?Къде сте се скрили?Ей сега ще ви намеря! –и размахваше своя вълшебен шал.

Когато откриеше някое от момичетата тя им казваше:

-         Ето,открих  те !Ти си вече моя внучка .Прибирай се бързо в къщи ,защото е много студено навън,а твоята Баба Хала има още много работа!Хайде,Яница,Каролина,Лидия!Бързо в къщи !

Децата тичаха насам-натам,Пепи Попинз ги гонеше и те се криеха под масата .Това за тях беше къщата на Баба Хала .
От този ден щом се уморяваха да танцуват,да играят ,да гледат телевизия ,трите сестрички винаги молеха Пепи Попинз да играят на ,,Баба Хала завилняла ” .Всички така си почиваха и забавляваха .


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen