Donnerstag, 3. April 2014

Eine Rеise (Ciudad Quesada,Spanien) -Едно пътуване ( Сиудад Кесада ,Испания)


Сиудад Кесада е част  на град Rojales ( Аликанте , Испания ). Той има 16 345 жители.
Намира се в южната част на общината на Rojales и  на 6 км от Средиземно море . Това е нов град- мечта , който е създаден от нищо .Днес дори има център, в който действа Общински съвет. Това, което се  започва  през 1972 г., днес  се е превърнало в истински град. В момента той разполага с всички услуги, магазини, забавления, супермаркети, църкви, училища, дори и голф игрище и собствен воден парк.
По-голямата част от населението са чужденци, главно британци. Добрият испански климат и начин на живот на брега на Средиземно море е привлякла през последните 40 години хиляди чужденци да почиват в  Сиудад Кесада. Всяка година населението расте.

3 Kommentare:

  1. Dankeschön für diese ansprechende Information, ein schönes Plätzchen für Urlaub und Entspannung.

    AntwortenLöschen
  2. Danke für das schöne deutsche ;-) Video!

    AntwortenLöschen
  3. Благодаря ви за клипчето в последно време осъзнавам, че ако искаме да поискаме къде сме били, то на едно две клипчета ще можем доста поясно да покажем къде сме били и какво ни заобикаля, дори да предадем малко от настроението което сме имали от колкото на две или три снимки,както обичаме да се снимаме където и да отидем.Статията ви е страхотна и вече силно започнах да се замечтавам за отпуска и пътешествие. Вече в по - големите градове има всякакви забавления както пишете, но мен лично там ме привличат коридата и да гледам как се бият с биковете.

    AntwortenLöschen